A sárgarépa
Magas A-provitamin, ill. karotintartalma (a szervezet aktív A-vitaminná alakítja) van, ezenkívül számos más vitamint, ásványi anyagot, emésztést elősegítő anyagot, ill. ízanyagot tartalmaz. Megtalálható benne a docarin, mely kiváló értágító, különösen koszorúerek esetében hatásos.
Fogyasztása tanácsos:
- erőtlenség
- vérszegénység,
- acetonképződés
- ásványianyagszint csökkenése
- angolkór
- fogszuvasodás, emésztőrendszeri gyulladások, hasmenés és szorulás (nem ellentmondás, ugyanis a répa vízben oldódó rostjainak köszönhetően kiváló emésztésszabályozóként működik)
- gyomorfekély
- aranyér
- légzőszervi gyulladás
- érelmeszedés
- reuma
- köszvény
- máj- és epeelégtelenség
- bőrgyulladás
- és más gyulladásos betegségek megelőzésére, a gyógyulás elősegítésére
- öregedésgátló, kiváló a hatása a ráncképződés megelőzésében
Vízkötő képessége, gélképző hatása az epesavak és a toxikus anyagok megkötését eredményezi. Az epesavak felszívódásának gátlása csökkenti a szérum-koleszterinszintet.
Segít a vérszegénység megelőzésében, szabályozó és fertőtlenítő (emésztőrendszer) tisztító, köptető, higító, gyomorerősítő és szélhajtó hatású.
Minden ember számára az élet minden szakaszában elengedhetetlen, fontos, mindennapos táplálék kell, hogy legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése