2010. április 10., szombat

A sárgarépa

A sárgarépa

Magas A-provitamin, ill. karotintartalma (a szervezet aktív A-vitaminná alakítja) van, ezenkívül számos más vitamint, ásványi anyagot, emésztést elősegítő anyagot, ill. ízanyagot tartalmaz. Megtalálható benne a docarin, mely kiváló értágító, különösen koszorúerek esetében hatásos.
  Fogyasztása tanácsos:
  • erőtlenség
  • vérszegénység,
  • acetonképződés
  • ásványianyagszint csökkenése
  • angolkór
  • fogszuvasodás, emésztőrendszeri gyulladások, hasmenés és szorulás (nem ellentmondás, ugyanis a répa vízben oldódó rostjainak köszönhetően kiváló emésztésszabályozóként működik)
  • gyomorfekély
  • aranyér
  • légzőszervi gyulladás
  • érelmeszedés
  • reuma
  • köszvény
  • máj- és epeelégtelenség
  • bőrgyulladás
  • és más gyulladásos betegségek megelőzésére, a gyógyulás elősegítésére
  • öregedésgátló, kiváló a hatása a ráncképződés megelőzésében
  •  
Vízkötő képessége, gélképző hatása az epesavak és a toxikus anyagok megkötését eredményezi. Az epesavak felszívódásának gátlása csökkenti a szérum-koleszterinszintet.
Segít a vérszegénység megelőzésében, szabályozó és fertőtlenítő (emésztőrendszer) tisztító, köptető, higító, gyomorerősítő és szélhajtó hatású.
 
Minden ember számára az élet minden szakaszában elengedhetetlen, fontos, mindennapos táplálék kell, hogy legyen.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése