2010. április 14., szerda

Paradicsomos villámdiéta

Paradicsomos villámdiéta

Eredménye:
 
súlycsökkenés (kb.2,5 kg öt nap alatt)
a szervezet A, B, C E vitaminnal való feltöltése

A módszer leírása:
 
- reggelire az öt nap alatt háromféle varriációból lehet választani.
- minden étkezésünket egészítsük ki paradicsomos alapanyaggal
- naponta el kell fogyasztani legalább 2 liter ásványvízet, gyógyteát, vagy gyümölcslét.
 
A három főétkezésen kívül elfogyaszthatunk egy tízórait vagy uzsonnát is. 

Reggeli varriációk:
uborkás szendvics:
1 vékony szelet szezámos kenyeret kenjünk meg sovány túróval, tegyünk rá uborkaszeleteket, majd 1-2 szelet pulyka- v csirkemellsonkát, igyunk 1 pohár frissen facsart gyümölcslevet és feketekávét üresen.
 
gyümölcsmix:
5 dkg fekete szedret v. málnát, 1 felkockázott őszibarackot, 10 dkg szőlőszemet és 1 almát keverjünk össze 2 evőkanál zabpehellyel, 1 teásk. lenmaggal és fél pohár natúr joghurttal. 2 dl gyümólcstea cukor nélkül.
 
sajtos kenyér:
1 szelet teljes kiőrlésü kenyeret kenjünk meg vékonyan vajjal, 1 vékony szelet sovány sajtot tegyünk rá. Egy paradicsommal együk, igyunk hozzá tejeskávét cukor nélkül.
 
Étrend:
 
1.nap
 
tízórai v. uzsonna:
30 dkg sárgadinnyét kockázzunk fel, 2 vékony szelet sovány sonkával együk.
 
ebéd:
talján tészta:
1 gerezd fokhagymát felaprítva 1 evők. olívaolajon pirítsunk, adjunk hozzá 5 evők. zöldséglevet, 2 evők. citromlevet, kis sót, keverjük össze 5 dkg főtt tésztával vágjunk kockára 30 dkg sárgadinnyét, vágjunk össze 15 dkg sovány füstölt sonkát, adjunk hozzá 6 negyedelt koktélparadicsomot, és keverjük a tésztához. tálaláskor szórjunk rá bazsalikomot.
 
Vacsora:
Sajtos sült spenót:
50 dkg spenótot megpárolunk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval izesítjük, összekeverjük 5 dkg kifőtt tésztával, 5dkg sovány füstólt sonkával, 2 paradicsommal, kivajazott sütőformában reszelt sajttal a tetején megsütjük.
 
2.nap:
 
tízórai v. uzsonna:
paradicsomsaláta:
2 közepes paradicsom felkockázva, kis olívaolaj, só, bors, finomravágott póréhagyma és pár levél bazsalikom, 1 sokmagos zsömlével.
 
Ebéd:
csirkés szendvics:
süssünk ki hirtelen 10 dkg csirkemellszeletet, sózzuk, borsozzuk. Vágjunk félbe 1 sokmagos zsömlét, kenjük meg krémsajttal, v. túróval, egy salátalevéllel tegyük rá a húst, két paradicsommal együk.
 
Vacsora :
Paradicsomleves:
1 közepes fej vöröshagymát vágjunk össze és 1 gerezd fokhagymát, pároljuk üvegesre 1 teáskanálnyi olívaolajon, öntsünk rá 40 dkg konzervparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, egy teáskanál mézet és 1/2 teásk. ételízesítőt tegyünk bele, fózzük össze 5 dkg kifótt tésztával, és 10 dkg karikára vágott kolbásszal, v. virslivel, szórjunk rá a tálaláskor bazsalikomlevelet.
 
3.nap
 
tízórai v. uzsonna:
szederturmix:
turmixoljunk össze 2 dl tejben 5 dkg feketeszedret, 2 evők. friss citromlevet és 1 teásk. mézet.
 
Ebéd:
Joghurtos tészta:
Keverjünk el fél pohár joghurtot 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, maréknyi apróravágott póréhagymával, 5 dkg főtt tésztával. Vágjunk bele 3 dkg sovány sajtot. 10 dkg paradicsomot 1 kisebb cukkinit és 1 zöldpaprikát pároljunk meg 1 kanál olívaolajban és keverjük a tésztához, izesítsük.
 
Vacsora:
Gombás felfújt:
három közepes paradicsomot hámozzunk meg, kockázzuk fel, aprítsunk fel három csiperkegombát és 4 dkg füstöltsonkát, 1 kisebb póréhagymát karikázzunk fel, keverjük el 5 dkg kifőtt tésztávalés tegyük egy sütőformába. Keverjünk el 1 tojást 3 evőkanál tejjel, sőval, borssal kevés kakukkfűvel. Öntsük a tésztára, a tetejére reszeljünk sajtot, süssük sütőben.
 
4.nap
 
tízórai v. uzsonna:
túrós szendvics:
Reszeljünk le 10 dkg kígyóuborkát, keverjük össze 2 evők. túróval, sóval, borssal, kevés fokhagymakrémmel. Ezzel kenjük meg a teljes kiőrlésü kenyeret.
 
Ebéd: 
Paradicsomos brokkoli csőben sütve:
25 dkg brokkolit vágjunk 3 centis darabokra és sós vízben főzzük 5 percig, szűrjük le, egy tűzálló edényt kenjünk ki olajjal, terítsük az aljára a brokkolit, tegyünk rá 1 nagy darabokra vágott paradicsomot, sózzuk. 1 tojást keverjünk össze 2 evők. tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsük a zöldségre, sajjttal a tetején süssük forró sütőben.
 
Vacsora:
Gombás-paradicsomos spagetti:
1 kisebb fej hagymát apróra vágva 2 kávéskanál olívaolajon pároljunk üvegesre, 10 dkg gombát tisztítsunk meg, szeleteljük fel, adjuk a hagymához, süssük amíg levet nem ereszt. 12 dkg paradicsomot kockázzunk fel, adjuk a gombához, sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül 10 percig főzzük, 5 dkg spagettit keverünk össze a mártással.
 
5.nap
 
tízórai v. uzsonna:
Vaníliás őszibarack:
1 közepes őszibarackot aprítsunk fel, keverjük el 2 evők. vaníliapudinggal. 1-2 db édes kekszet ehetünk hozzá.
 
Ebéd:
Sajtos szendvics:
Pirítsunk meg 3 szelet szendvics-kenyeret, és készítsünk belőle emeletes szendvicset, kenjük meg krémsajttal, v. joghurttal lazított túróval, tegyünk bele  paradicsomot és sajtot.
 
 
Vacsora:
Paradicsomos kelbimbó :
Főzzünk meg 30 dkg mélyhűtött kelbimbót, 30 dkg paradicsomot vágjunk össze, 5 dkg füstölt sonkát vágjunk össze, keverjük el a kelbimbóval, tegyük tüzálló tálba, szórjuk meg fehér borssal, 1 evők. tejszínt keverjünk össze eszelt sajttal, szerecsendióval, öntsük a zöldséges keverék tetejére. Süssük, a tetejét friss petrezselyemmel diszítsük.  
         

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése