Hozzávalók 4 személyre:
* 2 kaliforniai paprika
* 20 dkg gomba
* 1 cukkini
* 4 tojás
* 1 dl tej
* só, bors
* 1 evőkanál szójaszósz
* olívaolaj
Elkészítése: A paprikákat és a gombát csíkozd fel, a cukkinit vágd
karikákra. Egy nagyobb serpenyőt vagy egy wokot forrósíts fel, majd
cseppents rá kevés olívaolajat. Először a gombákat dobd rá, és pirítsd át
addig, míg el nem párolódott róla a kicsapódott víz. Ekkor add hozzá a
paprikát és a cukkinit, öntsd rá a szójaszószt, és nagy lángon pirítsd meg
őket úgy, hogy éppen csak összeessenek. A tojásokat verd fel egy kis
sóval és borssal, add hozzá a tejet, majd egészen kis adagonként süss
belőle palacsintákat. A zöldséget a tojáspalacsintákba tekerve tálald.
Mozzarellás-paradicsomos csirke
Hozzávalók 4 személyre:
* fél kg csirkemell
* 30 dkg mozzarella
* fél kg paradicsom
* bazsalikom
* só, bors
Elkészítése: A csirkemellből vágj vízszintesen vékony szeleteket. Sózd,
borsozd őket. A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a mozzarellát
reszeld le. egy forró serpenyőben, pár csepp olívaolajon süsd elő a
hússzeleteket, majd helyezd őket egy vékonyan kiolajozott tepsibe,
helyezd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg bazsalikommal, majd
reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd kb. 180 fokon 20 percig, majd
anélkül 10 percig. Köretként már csak egy kis kevert zöld saláta kell
Hozzávalók 4 személyre:
* fél kg sárgarépa – ha lehet, akkor új
* 30 dkg feta sajt
* 2 narancs
* 1 citrom
* 1 kiskanál őrölt római kömény
* 1 evőkanál olívaolaj
* só, bors
* 1 evőkanál ecet
Elkészítése: A répákat pucold meg, majd helyezd őket tűzálló tálba. A
sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Az olajból, az ecetből, a sóból, borsból
és római köményből keverj öntetet, ebben forgasd meg a répákat. Kb. 20
perc alatt süsd őket puhára a sütőben. Amíg puhulnak, morzsold el a
fetát, és a narancs és a citrom levéből keverj öntetet. Mielőtt a répák
Hozzávalók:
* 1 csirkemell
* 1 csomag halványító zeller
* 2 marék mazsola
* két marék dió
* 2 evőkanál joghurt
* 2 nagy, kemény alma
* só, bors
Elkészítése: A zellert vágd vékony szeletekre, az almát pedig ahhoz
hasonló méretűre. A mazsolát áztasd be, a diót törd durvára. A
csirkemellet egy húslevesben főzd puhára, majd ha kihűlt, szedd
cafatokra. A joghurtot keverd el a sóval és a borssal. Ezután forgasd
össze a hozzávalókat, öntsd nyakon az öntettel, és hűtsd be jó pár órára.
Nagyon jó receptek, ki fogom próbálni. Főleg a fetás sárgarépa mozgatta meg a fantáziámat.
VálaszTörlés