2010. június 5., szombat

Szénhidrátmentes ételek


Szénhidrátmentes ételek
 
Sült zöldségek tojáslepénybe tekerve
 

Hozzávalók 4 személyre:

    * 2 kaliforniai paprika
    * 20 dkg gomba
    * 1 cukkini
    * 4 tojás
    * 1 dl tej
    * só, bors
    * 1 evőkanál szójaszósz
    * olívaolaj

Elkészítése: A paprikákat és a gombát csíkozd fel, a cukkinit vágd

karikákra. Egy nagyobb serpenyőt vagy egy wokot forrósíts fel, majd

cseppents rá kevés olívaolajat. Először a gombákat dobd rá, és pirítsd át

addig, míg el nem párolódott róla a kicsapódott víz. Ekkor add hozzá a

paprikát és a cukkinit, öntsd rá a szójaszószt, és nagy lángon pirítsd meg

őket úgy, hogy éppen csak összeessenek. A tojásokat verd fel egy kis

sóval és borssal, add hozzá a tejet, majd egészen kis adagonként süss

belőle palacsintákat. A zöldséget a tojáspalacsintákba tekerve tálald.

Mozzarellás-paradicsomos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

    * fél kg csirkemell
    * 30 dkg mozzarella
    * fél kg paradicsom
    * bazsalikom
    * só, bors

Elkészítése: A csirkemellből vágj vízszintesen vékony szeleteket. Sózd,

borsozd őket. A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a mozzarellát

reszeld le. egy forró serpenyőben, pár csepp olívaolajon süsd elő a

hússzeleteket, majd helyezd őket egy vékonyan kiolajozott tepsibe,

helyezd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg bazsalikommal, majd

reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd kb. 180 fokon 20 percig, majd

anélkül 10 percig. Köretként már csak egy kis kevert zöld saláta kell

hozzá.
 
 
Narancsos sült sárgarépa fetával
 

Hozzávalók 4 személyre:

    * fél kg sárgarépa – ha lehet, akkor új
    * 30 dkg feta sajt
    * 2 narancs
    * 1 citrom
    * 1 kiskanál őrölt római kömény
    * 1 evőkanál olívaolaj
    * só, bors
    * 1 evőkanál ecet

Elkészítése: A répákat pucold meg, majd helyezd őket tűzálló tálba. A

sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Az olajból, az ecetből, a sóból, borsból

és római köményből keverj öntetet, ebben forgasd meg a répákat. Kb. 20

perc alatt süsd őket puhára a sütőben. Amíg puhulnak, morzsold el a

fetát, és a narancs és a citrom levéből keverj öntetet. Mielőtt a répák

megpuhulnának, öntsd rájuk, és hagyd még 5-10 percig a sütőben.
 
 
Waldorf-saláta csirkével
 

Hozzávalók:

    * 1 csirkemell
    * 1 csomag halványító zeller
    * 2 marék mazsola
    * két marék dió
    * 2 evőkanál joghurt
    * 2 nagy, kemény alma
    * só, bors

Elkészítése: A zellert vágd vékony szeletekre, az almát pedig ahhoz

hasonló méretűre. A mazsolát áztasd be, a diót törd durvára. A

csirkemellet egy húslevesben főzd puhára, majd ha kihűlt, szedd

cafatokra. A joghurtot keverd el a sóval és a borssal. Ezután forgasd

össze a hozzávalókat, öntsd nyakon az öntettel, és hűtsd be jó pár órára.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó receptek, ki fogom próbálni. Főleg a fetás sárgarépa mozgatta meg a fantáziámat.

    VálaszTörlés